Den bedste rådgivning om børneprodukter

Cooperative Spil: vender tilbage til Essence of Play

A- A A +

af Anne Mijke van Harten, bidragyder til DrToy.com

I kooperative spil, folk spiller sammen i stedet for mod hinanden. Dette resulterer naturligvis i en win / win situation for alle spillere. I mindre end ingen tid, er fokus flyttet fra hver for sig selv og forsøger at være den bedste, til at arbejde sammen om at nå det opstillede mål. Udfordringen i kooperative spil er for den enkelte deltager at udforske og opdage deres eget potentiale og til at udtrykke, at potentialet i spillet, som derefter naturligvis øger potentialet i gruppen. Atmosfæren i løbet af denne slags spil ofte er en blanding af glæde og kreativ tænkning, hvor alle er involveret.

En følelse af at høre

I vores samfund det sidste århundrede lagt meget vægt på individualitet og skelne sig selv fra andre. Det er let at observere i den slags spil, der blev spillet. Konkurrencedygtige spil lære os at være den stærkeste, den klogeste, den hurtigste ... Men der kan kun være én vinder, hvilket åbenbart gør de andre spillere alle tabere. Dette skaber en følelse af adskillelse stedet for at føle velkommen og forbundet til andre og verden omkring os.

Det er min overbevisning, at af naturen vi føler lyst til at tilhøre. Ikke engang så meget for at nå et mål, men simpelthen fordi det er sjovt at være sammen. Strukturen af ​​kooperative leg opfordrer børn til at arbejde sammen og støtte hinanden. Eftersom alle-vinder-eller-alle-taber i samarbejde leg, kan børnene slappe af og værdsætte alles rolle i spillet, uanset hvor lille eller stor. Under disse slags spil, er børn åben, bevæger diskuteres og børn fra forskellige aldersgrupper og børn og voksne kan nemt spille sammen. Børns positive egenskaber og adfærd styrkes og bevares af co-operative play og karakteristika, der er meget værdifulde for vores nuværende samfund.
Co-operative musikalske stole

Ligesom i almindelige musikalske stole, er en stol taget væk i hver runde. Men alle spillere spille videre. Når musikken stopper, er de nødt til at sikre, at de sætter sig på de resterende stole. Dette kræver samarbejde og kreativitet. Musikken begynder først efter at alle sidder (så ikke noget tidspres, ingen stress). Derefter en anden stol fjernes. En variation for avancerede spillere er ingen fødder rører gulvet. Pas på alles sikkerhed og vælg stole, som er meget solid!

Arten af spillet

Play er et udtryk for børns naturlige lyst til at udforske verden og sig selv. Dette kan observeres hele tiden, hvor gennem deres legende udforskning, børnene afprøve de begrænsninger og muligheder, de møder på vejen. Helt ubesværet, skaber de alle former for spil i denne opdagelse proces, som dybest set ikke er behov for mere end deres fantasi og hvad materialer eller ressourcer er tilgængelige. Til børn, er alt spil, og det er gennem leg, at de elsker at lære og lære hurtigt. At spille er at have det sjovt!

Fra en vis alder og fremefter, begynder børn at eksperimentere med at lave og anvende reglerne i spil. I deres eget spil, skaber de deres egne regler, såsom-'vi skal blive bag dette hvide linie "eller" vi skal holde øjnene lukkede. Disse regler er ikke fast, men spillede med-eksperimenterede med ... I denne form for at spille alle deltagere frit for at indføre nye regler.

Også børn støder former for spil, hvor reglerne er blevet fastsat på forhånd (de spil, vi køber i butikkerne, en masse af cirkel-eller gruppe-spil, såvel som alle sportsgrene). I disse oftest-konkurrence-spil målet er, at en person eller en gruppe, skal vinde, og de andre skal tabe.

Jeg er fanget af den kendsgerning, at alle disse spil, så omhyggeligt designet af voksne, opfordre børn til at modsætte sig hinanden. Når vi er opmærksomme på, at leg er barnets vigtigste læringsredskab, kan vi spørge os selv, hvad vi underviser børn gennem konkurrencedygtige spil-til at tolerere urolig følelsen af ​​at blive slået, at pege på andres svage punkter for at være i stand til at slå dem , at erhverve den opfattelse, at det er "rart" at slå andre, selvom de ikke selv nyde at blive slået - virkelig er de værdier, vi ønsker at undervise og indgyde i dem.
Sund konkurrence

I betydende kampe, bortset fra ting som at lære de spil og sociale involverede regler børn har også at beskæftige sig med den indsats, der kræves for at håndtere deres følelser i at miste eller vinde et spil. Børn mister en masse energi i dette, som ellers kunne gå til fuldt ud at opleve og engagere sig med deres spil, Mange forældre spørger sig selv, hvordan et barn, der har svært ved at miste kan hjælpes til at håndtere dette aspekt af livet. Ofte spil resulterer i børn skrigende vredt, at sagen "var ikke fair", for ikke at nævne de mange gange brædder og mursten ender flyver gennem rummet! Selv nu, som en "voksen", kan du stadig huske, hvor ubehageligt det var for dig at være den sidste valgt til et spil. Det vis mulighed for fiasko skaber stress og ofte gør børn nervøs og anspændt. Og det er ikke kun dem, observere voksne i forbindelse med fodboldkampe! Følelser af fjendskab er ganske observeres-de bare synes at poppe op, når mennesker konkurrerer. Ikke desto mindre har vi stadig en eller anden måde føler, at konkurrencen er "sund" for os. Med konkurrenceevne så dybt indgroet i vores samfund, fremmer co-operative play os at engagere sig i nye og anderledes måder at tænke på.

Vender tilbage til essensen af spillet

På dette tidspunkt er der ikke meget at vælge imellem i den slags spil, som vi kan tilbyde vores børn. Prøv dette: gå til en almindelig legetøjsforretning og bede om et spil, hvor børn leger sammen, ikke mod hinanden. Du vil hurtigt opdage, at oftere end ikke konkurrence er involveret. I mit synspunkt, opfordrer vi en ensidig udvikling i samfundet ved de spil, vi tilbyder vores børn. Når vi ser samarbejde som en mere naturlig måde at være sammen og integrere dette i vore skoler, hjem og børnehave-galopper, etc., at spille sammen i stedet for mod hinanden vil snart blive en selvfølge.

På en legende måde børn vil begynde at se deres egen og andres stærke punkter, vil deres selvværd stiger, og de vil opdage det sjove ved at være en succes sammen. De vil med glæde deltage leg i sit fulde potentiale. Forestil dig flere og flere børn, der har lært at være samarbejdsvillig og virkelig legende, vokser op til at være voksne, og tage deres pladser i samfundet ... Vi kan bidrage til denne positive strøm blot ved at starte med at tilbyde et valg i den slags spil, vi lærer vores børn.

Som en facilitator inden for leg, er Anne Mijke van Harten grundlæggeren af "Earthgames« i Nederlandene. Hun udvikler legesyge materialer, skriver artikler og giver workshops om fordelene ved samarbejdet inden for uddannelse og samfund. Anne Mijke er uddannet som socialrådgiver, lege terapeut, og er et hjerte Focus træner. Hun er en repræsentant for Det Internationale Råd for selvværd.

Mere information www.earthgames.nl .

Efterlad et svar

CAPTCHA Image
Opdater billede
*