Paras neuvo on lasten tuotteita

Osuuskunta Pelit: Palaan Essence of Play

- +

Anne Mijke van Harten, rahoittaja DrToy.com

Kun osuuskunta ihmisten pelaamista yhdessä eikä toisiaan vastaan. Tämä johtaa luonnollisesti win / win-tilanne kaikille pelaajille. Sen alle ei ole aikaa, painopiste on siirtynyt kukin itselleen ja yrittää olla paras, jotta yhdessä voidaan saavuttaa asetettu tavoite. Haaste osuuskunta pelaaminen on jokaisen osallistujan tutkimaan ja löytämään oman potentiaalinsa ja ilmaista tuon mahdollisuuden peliin, joka sitten tietenkin lisää mahdollisuuksia ryhmään. Ilmapiiri tällaista pelejä usein on sekoitus onnea ja luovaa ajattelua, johon kaikki osallistuvat.

Tunnetta

Meidän yhteiskunnassamme viime vuosisadan sijoittaa paljon huomiota yksilöllisyyteen ja erottaa itsensä muista. Tämä on helppo tarkkailla, minkälaisia ​​pelejä, jotka pelataan. Kilpailukykyinen pelit opettavat meitä olemaan vahvin, älykkäin, nopein ... Mutta ei voi olla vain yksi voittaja, joka ilmeisesti tekee muut pelaajat kaikki häviäjiä. Tämä luo tunteen erottaminen eikä tunne tervetulleita ja yhteyttä toisiin ja ympäröivään maailmaan.

Uskon, että luonnostaan ​​tunnemme taipumus kuulua. Ei edes niin paljon, jotta päästäisiin tavoitteeseen, vaan koska se on mukavaa yhdessäoloa. Rakenne osuuskunta pelata kannustaa lapsia toimimaan yhdessä ja tukemaan toisiaan. Koska kaikki-voittaa-ja-kaikki-menettää osuuskunnan leikki, lapset voivat rentoutua ja arvostaa kaikkien rooli pelin, ei väliä kuinka pieni tai suuri. Aikana tällaisia ​​pelejä, lapset ovat avoimia, liikkeitä keskustellaan ja lapset eri ikäryhmissä tai lapset ja aikuiset voivat helposti pelata yhdessä. Lasten positiivisia ominaisuuksia ja käyttäytymistä vahvistuvat ja säilyttävät osuuskunta pelin ominaisuudet, jotka ovat arvokkaita nyky.
Osuuskunta seuraleikki

Aivan kuten tavallisessa musiikin tuolit, tuoli otetaan pois joka kierroksella. Silti kaikki pelaajat jatkaa pelaamista. Kun musiikki loppuu, heidän täytyy varmistaa, että ne paikka itsensä jäljellä tuolit. Tämä edellyttää yhteistyötä ja luovuutta. Musiikki alkaa vasta kun kaikki on paikallaan (ei siis kiire, ei stressiä). Sitten toinen tuoli on poistettu. Vaihtelu edistyneille pelaajille ei jalat koskettavat lattiaa. Varo kaikkien turvallisuuden ja valitse tuolit, jotka ovat hyvin kiinteitä!

Luonne leikki

Leikki on ilmaus lasten luontaista halu tutkia maailmaa ja itseään. Tämä voidaan havaita koko ajan, kun välityksellä leikkisä tutkimiseen, lasten testata rajoitukset ja mahdollisuudet ne täyttävät pitkin tavalla. Melko vaivattomasti, ne luovat kaikenlaisia ​​pelejä tässä löytö prosessi, jossa pohjimmiltaan mitään muuta ei tarvita kuin mielikuvitusta ja mitä materiaaleja ja resursseja on käytettävissä. Jotta lapset, kaikki on leikkiä, ja se on leikin että he rakastavat opiskelua ja oppimaan nopeasti. Toistaminen on hauskaa!

Tietyn iän eteenpäin lapset alkavat kokeilla tehdä ja soveltaa sääntöjä pelissä. Omalla pelata, he luovat omat sääntönsä, kuten, "meidän täytyy pysyä taustalla valkoinen linja" tai "meidän täytyy pitää silmät kiinni". Nämä säännöt eivät ole kiinteitä, vaan soitti-kokeili ... Tällaisessa pelata kaikki osallistujat voivat vapaasti ottaa käyttöön uusia sääntöjä.

Myös lapset kohtaavat muotoja näytelmää, jossa säännöt on asetettu etukäteen (pelit ostamme kaupoista, paljon ympyrän-tai ryhmä-pelejä sekä urheilussa). Näissä enimmäkseen kilpailua-pelien tavoitteena on, että yksi henkilö tai yhden ryhmän täytyy voittaa, ja muiden on menettää.

Olen kuulu se, että kaikki nämä pelit, niin huolella suunnitellut aikuisten kannustaa lapsia vastustaa toisiaan. Kun olemme tietoisia siitä, että leikki on lapsen tärkein oppimisen väline, voimme kysyä itseltämme, mitä me opetamme lapsiamme kilpailukykyinen pelejä sietää epämukavaa tunnetta hakattiin, paikantaa muiden heikkoudet, jotta voi voittaa heitä , hankkia ajatus, että se on "kiva" voittamaan toisia, vaikka he itse eivät nauti hakattiin - todella ovat arvoja haluamme opettaa ja istuttaa niitä.
Terve kilpailu

Kilpailluilla peleissä, lukuun ottamatta asioita, kuten oppimista pelit ja sosiaaliset säännöt merkitsevät lapsilla on myös käsiteltävä ponnistus käsitellä tunteensa menettää tai voittaa pelin. Lapset menettävät paljon energiaa tähän, mikä muuten voisi mennä täysin kokea ja käydä heidän pelata, monet vanhemmat kysyvät itseltään, miten lapsi, joka on vaikea menettää voidaan auttaa käsittelemään tätä puolta elämästä. Usein peleissä johtaa lapsilla huutaen vihaisesti, että menettely "ei ollut oikeudenmukainen", puhumattakaan monta kertaa laudat ja tiilet päätyvät lentää huoneen läpi! Jo nyt, koska "aikuinen", voit silti muistaa kuinka epämiellyttävää se oli sinulle olla viimeinen valittu peli. Tietty epäonnistumisen mahdollisuus luo stressiä ja usein tekee lasten hermostunut ja jännittynyt. Eikä kyse ole vain niitä, noudata aikuisten jalkapallo otteluihin! Tunteet vihamielisyyden ovat varsin todettavissa, ne vain näyttävät pop-up kun ihmiset kilpailevat. Olemme kuitenkin vielä jotenkin tuntuu, että kilpailu on "terve" meille. Kun kilpailukyky niin syvälle yhteiskunnassamme, osuuskunta peli rohkaisee meitä aloittamaan uusia ja erilaisia ​​ajattelutapoja.

Palatakseni olemuksen pelata

Tällä hetkellä ei ole paljon valinnanvaraa, minkälaisia ​​pelejä, että voimme tarjota lapsille. Kokeile tätä: mene säännöllinen toyshop ja pyytää peli, jossa lapset leikkivät yhdessä, ei toisiaan vastaan. Tulet pian huomaamaan, että useimmiten kilpailu on mukana. Minun näkökulmasta, rohkaisemme yksipuolinen kehitystä yhteiskunnassa peleistä tarjoamme lapsia. Kun näemme yhteistyön luonnollisempi tapa olla yhdessä ja integroitava kouluissa, kodeissa, päivähoito-Canters, jne., pelaa yhdessä eikä toisiaan vastaan ​​tulee pian itsestäänselvyys.

Vuonna leikkisä tavalla lapset alkavat nähdä omat ja toisten vahvuuksia, heidän itsetuntonsa nousee, ja he löytävät hauskaa onnistua yhdessä. Ne iloisesti harjoittaa pelata täyden potentiaalinsa. Kuvittele yhä enemmän lapsia, jotka ovat oppineet yhteistyöhön ja todella leikkisä, kasvamassa aikuisiksi, ja ottaa oman paikkansa yhteiskunnassa ... Emme voi edistää tätä positiivinen virta yksinkertaisesti alkaa tarjota valinnan millaisia ​​pelejä opetamme lapsia.

Kuten helpottajana alueella pelata, Anne Mijke van Harten on perustaja "Earthgames" Alankomaissa. Hän kehittää leikkisä materiaaleja, kirjoittaa artikkeleita ja antaa työpajoja eduista yhteistyötä koulutuksen ja yhteiskunnassa. Anne Mijke on koulutukseltaan sosiaalityöntekijä, leikkiä terapeutti, ja on sydämen Focus kouluttaja. Hän on edustaja International Council for Itsetunto.

Lisätietoja www.earthgames.nl .

Jätä vastaus

CAPTCHA Image
Päivitä kuva
*