Најдобриот совет на производи за деца

Мирољубив Кралство: Нов начин да се игра


А- А А +

Мирољубив Британија има мисија - да ги учат децата да соработуваат со играње табла игри. Оваа зима, мирољубив Кралство ќе започне пет нови соработка одборот игри. Колекцијата вклучува брои вашата кокошки, потсмев сова потсмев, Изгубени кученца, сирена Остров и Стоун супа. Идеален за деца три години и нагоре, игри се фокусираат на социјализација вештини во соработка, група играат амбиент. Игри мало за 14,99 $ секој и ќе бидат достапни во одбери продавници на национално ниво и на Amazon.com.

За разлика од традиционалните игри каде што има еден победник и еден (или повеќе) губитници, со кооперативни игри на играчите да работат заедно против заедничка пречка, а не едни против други. Кооперативни игри создаваат чувство на заедница органски, и да се изгради здрави односи, како тие ја поттикнуваат децата да помогнат еден на друг. Деца да научат да работат и да игра заедно во почитувана и внимателна начини. Тие учат да делат, донесуваат одлуки заедно, и доверба еден кон друг. Ако играта е изгубена, поразот е подеднакво поделени меѓу играчите. И, ако играта се победи, секој е победник!

"Во мирен Кралство, ние не сме едукаторите или терапевти", вели претседателот на компанијата, Дона Jaffe, "ние сме мајки и aunties, старателите и играчи. Ние ги креиравме овие особено игри, бидејќи ние веруваме игри се прекрасен начин да ги учат и ние сакаме децата во нашите животи за да дознаете дека работат и играње заедно може да се зајакнување и забавно! "

Работат заедно за доброто на групата позитивно влијае социјална динамика во училиште, на игралиште, и дома. Споделување на играчки, земајќи се врти, се дел од група на проектот сите вклучуваат соработка и соработка зема пракса. Предизвикот во соработка игра не е "Што можам да го стори тоа победам", туку "што можам да направам за да можеме сите да победи!"

Д-р Лиза Striar, училиште како психолог, и мајка на три деца вели: "Според мое мислење, способноста на играта за да се стимулира сочувство во децата е еден од своите најдобри средства. Нашето семејство сака да игра игри. Меѓутоа, кога едно дете има мал пораз, другите деца се радуваат бидејќи тоа значи дека тие се поблиску до победа. Во соработка игра, кога еден играч има мал пораз на другите играчи се чувствуваат емпатија. Тие се навистина жал и дури можат да понудат малку утеха и охрабрување. Кога сте сите во него заедно, сочувство доаѓа природно. "

Родителите, наставниците и старателите сакате децата да добијат заедно со мирно во светот. Настава децата тие ја имаат моќта да се создаде дека мирот е длабока. Правејќи го тоа преку игра што е забавно е она што мирољубив Кралство е за сите.

Мирољубив Кралство зема соработка еден чекор понатаму од страна на производство нивната соработка игри со користење само рециклирана и FSC материјали. Тоа е нивниот начин на соработка со земјата.

Доаѓаат во Британија и се приклучат на забавата! Од 1983 година, мирољубив Британија создаде нов, забава производи за деца, кои се едуцираат, ги инспирира и скокотни смешни коски. Поврзете се со децата во вашиот живот со оригиналниот забава од мирољубив Кралство. www.peaceablekingdom.com

Остави Одговори

CAPTCHA Image
Освежи ја сликата
*