Најдобриот совет на производи за деца

Зелени играчки

Еко-пријателски Играчки: Како да одат зелени

329311-Maple_Landmark_blocks

Од Подароци & Декоративни Алатки играчки индустрија признавање, одговарајќи на одржливост прашања Stevanne Ауербах Јавор Место блокови на светот во кој живееме се случува преку драматичен еколошки и промените на животната средина. Играчката индустрија е во пораст повеќе свесни за прашањата и станува се повеќе одговора на промени во широк спектар на начини. Таму [...]


Д-р играчки се приклучи EcoLogo тимот Советодавниот комитет

eco2

Филаделфија 25 јануари, 2010 - Што д-р играчки, Едвард Schmults, поранешен извршен директор на ФАО Шварц, и голем играчка на мало имаат заедничко? Овие индустриски експерти се сите заинтересирани во изработка "позелени" играчки достапни за деца. Советодавниот комитет на тимот EcoLogo е задоволство да го пријавите дека напредокот на првиот стандард на Програмата за играчки [...]