Det beste rådet på barneprodukter

Cooperative Spill: Retur til Essence of Play

A- A A +

av Anne Mijke van Harten, bidragsyter til DrToy.com

I kooperative spill folk spiller sammen i stedet for mot hverandre. Dette resulterer naturlig i en vinn / vinn situasjon for alle spillere. I mindre enn ingen tid, har fokuset skiftet fra hver en for seg selv og prøver å være best, å jobbe sammen for å oppnå settet målet. Utfordringen med kooperativt spill er for hver deltaker til å utforske og oppdage sitt eget potensial og til å uttrykke at potensialet i spillet, som deretter naturlig legger til potensialet i gruppen. Atmosfæren i denne typen spill er ofte en blanding av lykke og kreativ tenkning, hvor alle er involvert.

En følelse av tilhørighet

I vårt samfunn forrige århundre lagt mye vekt på individualitet og skille seg fra andre. Dette er lett å observere i den type spill som ble spilt. Konkurransedyktige spill lærer oss å være den sterkeste, den smarteste, den raskeste ... Men det kan bare være én vinner, som tydeligvis gjør de andre spillerne alle tapere. Dette skaper en følelse av separasjon stedet for å føle deg velkommen og koblet til andre og verden rundt oss.

Det er min tro at naturen føler vi tilbøyelig til å tilhøre. Ikke engang så mye for å nå et mål, men rett og slett fordi det er hyggelig å være sammen. Strukturen i kooperativt spill oppfordrer barn til å arbeide sammen og støtte hverandre. Siden alle-vinner-eller-alle-taper i kooperativ lek, kan barn slappe av og setter pris på alles rolle i spillet, uansett hvor liten eller stor. Under denne typen spill, barna er åpne, er trekk diskutert og barn fra ulike aldersgrupper eller barn og voksne kan lett spille sammen. Barns positive egenskaper og atferd blir styrket og bevart ved co-operative play, egenskaper som er svært verdifulle for vår nåværende samfunnet.
Co-operative musikalske stoler

Akkurat som i vanlige musikalske stoler, er en stol tatt bort i hver runde. Men alle spillerne fortsetter å spille. Når musikken stopper, må de sørge for at de setter seg på de resterende stolene. Dette krever samarbeid og kreativitet. Musikken vil bare starte etter at alle har satt seg (så ingen tidspress, ingen stress). Så en annen stol blir fjernet. En variant for avanserte spillere er ingen fot berører gulvet. Vokt dere for alles sikkerhet og velger stoler som er veldig solid!

Naturen av spill

Play er et uttrykk for barns naturlige ønske om å utforske verden og seg selv. Dette kan observeres hele tiden, hvor, gjennom sin lekende utforsking, barna teste de begrensninger og muligheter de møter underveis. Ganske enkelt, skaper de alle slags spill i denne oppdagelsen prosessen, der utgangspunktet noe mer trengs enn deres fantasi og hva materialer eller ressurser er tilgjengelige. Til barn, er alt lek og det er gjennom å spille at de elsker læring og lære raskt. For å spille er å ha det gøy!

Fra en viss alder og oppover, barn begynner å eksperimentere med å lage og bruke regler i lek. I sitt eget spill, skaper de sine egne regler, for eksempel-'vi må holde seg bak denne hvite linjen' eller 'vi må holde våre øyne lukket'. Disse reglene er ikke fast, men spilte med-eksperimenterte med ... I denne typen spill alle deltakerne står fritt til å innføre nye regler.

Også barn møter former for lek hvor reglene er satt på forhånd (de spillene vi kjøper i butikkene, mange sirkel-eller gruppe-spill i tillegg til alle idretter). I disse stort sett konkurransedyktig-spill målet er at en enkeltperson eller en gruppe må vinne, og de andre må tape.

Jeg fanget opp av det faktum at alle disse spillene, så omhyggelig designet av voksne, oppmuntre barna til å motsette seg hverandre. Når vi er bevisst på at leken er barnets viktigste lærings-verktøyet, kan vi spørre oss selv om hva vi lærer barna gjennom konkurransedyktige spill-til å tolerere den urolige følelsen av å bli slått, for å finne andres svake punkter for å kunne slå dem , å erverve forestillingen om at det er "kjekt" å slå andre, selv om de selv ikke liker å bli slått - egentlig er de verdiene vi ønsker å undervise og innpode i dem.
Sunn konkurranse

I konkurransedyktige spill, bortsett fra ting som å lære spillene og sosiale regler som er involvert, barn også må forholde seg til den innsatsen som kreves for å håndtere sine følelser i å miste eller å vinne en kamp. Barn mister mye energi i dette, som ellers kunne gå til fullt ut å oppleve og engasjerende med spillet sitt, Mange foreldre spør seg hvordan et barn som har vansker med å miste kan hjelpes til å håndtere dette aspektet av livet. Ofte spill resultat i barn skrikende sint at forhandlingene "var ikke rettferdig", for ikke å nevne de mange ganger styrene og murstein ende opp som flyr gjennom rommet! Selv nå, som en "voksen", kan du fortsatt husker hvor ubehagelig det var for deg å være den siste som er valgt for et spill. Den viss mulighet for svikt skaper stress og ofte gjør barn nervøs og spent. Og det er ikke bare dem, observere voksne på fotballkamper! Følelser av fiendskap er ganske observerbare, de bare synes å dukke opp når folk konkurrere. Likevel har vi fortsatt en eller annen måte føler at konkurransen er "sunn" for oss. Med konkurransekraft så dypt inngrodd i samfunnet vårt, oppfordrer samarbeidsspilling oss å engasjere seg i nye og annerledes tenkemåter.

Tilbake til essensen av stykket

I dette øyeblikk er det ikke mye valg i den type spill som vi kan tilby våre barn. Prøv dette: gå til en vanlig leikebutikk og be om et spill der barn leker sammen, ikke mot hverandre. Du vil raskt oppdage at mer ofte enn ikke konkurranse er involvert. I mitt synspunkt, vil vi oppfordre en ensidig utvikling i samfunnet av de spillene vi tilbyr våre barn. Når vi ser samarbeidet som en mer naturlig måte å være sammen og integrere dette inn i våre skoler, boliger, barnehager-Canters, etcetera, spiller sammen i stedet for mot hverandre vil snart bli en selvfølge.

På en lekende måte barn vil begynne å se sin egen og andres sterke sider, vil deres selvfølelse stige, og de vil oppdage det gøy å være vellykket sammen. De vil glede engasjere lek i sitt fulle potensial. Tenk flere og flere barn som har lært å være samarbeidsvillig og virkelig leken, vokser opp til å være voksne, og ta sine plasser i samfunnet ... Vi kan bidra til dette positive gjeldende ved bare å starte med å tilby et valg i den type kamper vi lærer våre barn.

Som en tilrettelegger i området i spillet, er Anne Mijke van Harten grunnleggeren av "Earthgames" i Nederland. Hun utvikler lekne materialer, skriver artikler og gir workshops om fordelene med samarbeid i utdanning og samfunn. Anne Mijke er utdannet sosionom, leke terapeut, og er en hjerte Focus trener. Hun er en representant for Det internasjonale råd for Self-esteem.

Mer informasjon www.earthgames.nl .

Legg igjen en kommentar

CAPTCHA Image
Oppdater bilde
*